top of page

Stärkt varumärke på hemmamarknaden

EliaExpress_green.png

EliaExpress, grundat 1997, är ett av Hallands största transport- och logistikföretag med tjänster inom anläggning, recycling, specialtransporter och lagring. En satsning påbörjas 2013 för att stärka varumärket på hemmamarknaden. Det leder till uppköp av EliaExpress 2019 och att företaget får ytterligare muskler till verksamheten – med grafisk profil som står fortsatt stark.

Bra på mycket

Med en bred fordonspark, servicemedvetna åkare och driven transportledning löser EliaExpress uppdrag huvudsakligen inom bygg-, anläggning- och industrisektorn. En av styrkorna är stor flexibilitet i åtaganden.

 

För satsningen på att vidareutveckla varumärket 2013 tar dåvarande vd Jonas Lilja tag i behov av tydligare varumärkesprofil såväl visuellt som utbudsmässigt. Verksamheterna delas in i tydligare affärsområden.

 

M&CO får förtroende som partner i varumärkesprofilering och kommunikation. Den grafiska identiteten förnyas för en moderniserad profil och med bas i den befintliga fordonskulören. Budskapet förädlas utifrån företagets affärsområden.

 

Delar i verksamheten digitaliseras genom kundportal för orderhantering och förnyelse av bland annat transportledningssystem.

 

2017 utökas kapaciteten för hantering av anläggningsmaterial och tjänster för återvinning genom investering i tillkommande markområde.

 

Varumärket växer i renommé. EliaExpress förvärvas 2019 av Skånebaserade Norrvidinge, med liknande tjänster. Den nya ägaren tillför muskler till verksamheten vilket stärker varumärket ytterligare.

 

Varumärkes- och verksamhetsutvecklingen slår med tiden igenom i omsättning och ökar från ca 135 MSEK 2013 till nästan 200 MSEK 2021.

M&CO verktyg – EliaExpress

Kommunikationsplan

Grafisk profil, varumärkesprofilering

Exponeringsmaterial till fordon, anläggning och skyltning ”på stan”

Webb content

Kommunikationsmaterial till annonsering, events och sälj

bottom of page