top of page

Stabilt ökande listningsvolym

Kattegattkliniken_logo.png

Den privata vårdcentralen Kattegattkliniken drivs av läkarna Jonas Mattsson och Fredrik Hopstadius. Vårdcentralen erbjuder hälso- och sjukvård i en personlig, bekväm och vänlig miljö. 2016 fick Kattegattkliniken sitt nuvarande namn samtidigt med flytt till nya lokaler. Sedan dess har verksamheten fortsatt att växa i antal listade patienter och i personal.

Extra trygg hälso- och sjukvård

Läkarnas ambition var tidigt att särskilja vårdverksamheten från den offentliga vården. Det genom en personlig profil och att erbjuda extra trygghet med bättre möjlighet för patienter att alltid träffa samma läkare.

 

Vårdcentralen ingår i vårdkoncernen Praktikertjänst, med fritt val att använda Praktikertjänsts varumärkeskostym eller en fristående. Samtidigt med fördelarna av att ingå i en större koncern, vill Jonas och Fredrik bygga varumärket med en egen varumärkesprofil.

 

Samarbetet med M&CO inleds 2009 som partner för varumärkesprofilering och informationsaktiviteter.

 

När läkarna övertog verksamheten hade vårdcentralen namnet Viktoriakliniken Eldsberga. Namnet hade dock stor likhet med en konkurrerande privat vårdcentral.  Efterhand växte frågan om namnbyte för att bygga en särskiljande identitet.

 

2016 får M&CO förtroendet att profilera om varumärket med det nuvarande namnet Kattegattkliniken. Samtidigt flyttar de verksamheten i Halmstad till nya lokaler.

 

Webbplatsen byggs om med inriktning på att signalera den den personliga, bekväma och vänliga miljön ännu tydligare.

 

De nya lokalerna möjliggör att erbjuda fler kompetenser. Idag erbjuder Kattegattkliniken dessutom vård online via Praktikertjänst.

I den nationella patientenkäten 2022 rankas Kattegattkliniken på andra plats I Halmstad för nöjda patienter.

Under namnet Kattegattkliniken fortsätter verksamheten att växa från ca 4 400 listade patienter 2016 till ca 6 200 2022.

M&CO verktyg – Kattegattkliniken

Grafisk profil, varumärkesprofilering

Webbdesign, content och sökoptimering

Exponeringsmaterial till lokaler

Informationsutskick, annonsering

bottom of page