top of page

Växer i Sverige med fönsternisch

Nyebro Snickeri_Logo_RGB.png

Nyebro Snickeri tillverkar fönster och dörrar i klassisk stil för kulturbyggnader, kommersiella fastigheter och villor runt om i Sverige. Det 120-åriga företaget drivs i femte generationen. Satsning på smalare nisch har lett till stark uppgång i omsättningen.

Fönster och dörrar i klassisk stil

År 2005 övertar Carl-Magnus Pettersson ansvaret för verksamheten och utökar successivt kapaciteten. Från snickeriuppdrag för mestadels lokala kunder breddas kännedomen om Nyebros yrkeskunnande bland arkitekter och byggföretag i södra Sverige.

 

Tillverkning av träfönster i större volymer till äldre kommersiella fastigheter tar fart. Carl-Magnus planerar att nischa verksamheten mot fönster och dörrar, fast med fortsatt fokus på hantverksmässig kvalitet.

 

När samarbetet inleds med M&CO 2020 tas ytterligare steg för att realisera planen. Parallellt inleder Carl-Magnus samarbete med partners för växande volymer till kommersiella fastigheter. 

 

Varumärket profileras om med unik tillgång i namnet Nyebro som verksamhetsort sedan företaget grundades.

 

Webbplatsen byggs om för att effektivisera säljprocessen gentemot både proffsbeställare och privatkunder. All guidning för fönster- och dörrförfrågningar görs tillgänglig digitalt, med mål att drastiskt minska behovet av samtal och kundmöten för motsvarande information.

 

Samtidigt införs ett standardiserat modellprogram med tillvalsmöjligheter för att rationalisera köpprocessen.

 

Sedan 2018 är fabriken utbyggd och omsättningen passerade 2021 20 MSEK, vilket innebär 60 % upp under perioden.

 

Carl-Magnus Pettersson är prisad som Årets Företagare 2021 i Hylte kommun.

M&CO verktyg – Nyebro Snickeri

Konkurrensanalys, varumärkesbudskap

Grafisk profil, varumärkesprofilering

Webbdesign, content och sökoptimering

Koncept för digitaliserad köpprocess

Grafik, exponeringsmaterial

bottom of page